Nieuws komt in golven, afhankelijk van de gebeurtenissen. Sommige sterven snel uit (een ongeluk), sommige hebben een staart(je) en duren wat langer (‘The Voice of Holland’), sommige duren nog voort omdat de gebeurtenis aanhoudt (“Ukraïne”).
Categorie: Edwin Kisman
Is het DNA van onze maatschappij te corrigeren?
De best aangepaste overleeft. Die aanpassingen worden vastgelegd in het DNA. Een dubbele helix waarvan de strengen bijelkaar gehouden worden door basenparen, gecodeerd in een viertal basen: Guanine-Adenine (GA) en Cytosine-Thymine (CT). In dit complex liggen erfelijke eigenschappen verankerd. Zo evolueert en overleeft de soort.
Met, “Het zit in mijn DNA”, verontschuldigt iemand zich voor z’n gedrag of verklaart een ander z’n passie. Hoe zit dat met gedragingen in de maatschappij? Zou je kunnen spreken van het DNA van onze maatschappij?
Het sprookje van de laatste mens
Er was eens een vrouw. Zij kreeg de naam Lucy. Een Australopithecus afarensi die 3,2 miljoen jaar geleden in Ethiopië leefde. Een van de voormoederen van de mens, met miljarden nazaten waarvan er op dit moment nog zo’n 8 miljard leven. Een onuitroeibaar species? Of niet?
