Kluwer-uitgaven verhuizen naar Adformatie Groep en B+B Vakmedianet

Kluwer verkoopt het multimediale platform Binnenlands Bestuur aan de Adformatie Groep, onderdeel van de Sijthoff Media Groep. Voor de redacteuren van Binnenlands Bestuur—het vaktijdschrift is inmiddels bezig aan de 34ste jaargang— betekent de verkoop een verhuizing van Alphen aan den Rijn naar Amsterdam, maar zij komen niet zonder werk te zitten.
In het voorjaar van 2012 wist de Adformatie Groep al een ander pareltje uit de boedel van Kluwer binnen te halen: Adformatie. Kluwer echter, wilde van de titel af en dat geeft aan dat ‘pareltje’ een relatief begrip is. De verkoop van Adformatie en Binnenlands Bestuur passen in de focusverschuiving waar Kluwer

enige jaren terug voor gekozen heeft en die nu geëffectueerd wordt. Kluwers focus ligt nu op kenniswerkers, zoals bijvoorbeeld juristen en accountants, voor wie geavanceerde informatieoplossingen ontwikkeld worden. Deze oplossingen worden in toenemende mate via software of online geleverd. De vakinformatie zelf voor de professionele informatieoplossingen die Kluwer aanbiedt wordt mede betrokken van derden, waaronder soms ook de ’traditionele’ concurrenten.

Ook Assurantie Magazine, inmiddels natuurlijk ook uitgegroeid tot een breed multimediaal platform sinds de printtitel in 1978 voor het eerst verscheen, en de uitgaven op het gebied van algemeen- en financieel management (AM plus; De Hypotheekadviseur; PensioenAdvies,

Pensioen Magazine, Tijdschrift Administratie, Tijdschrift Controlling en Vakblad Financiële Planning) verdwijnen bij Kluwer, en gaan verder bij B+B Vakmedianet. Voor deze titels van de Deventer vestiging van Kluwer zal B+B Vakmedianet een lokale vestiging openen.

Net als de Adformatie Groep, is B+B Vakmedianet geen nieuwe zakenpartner voor Kluwer: in het voorjaar van 2012 neemt de Bussumse uitgever de producten en activiteiten van de uitgeefportfolio’s HR, Arbo, OR, Facilities en Secretaressen van Kluwer over. Ook toen opende B+B Vakmedianet, toen in Alphen aan den Rijn, een nieuwe vestiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *